Zdroj: http://www.uberusky.net/onemocneni-kuze/cisteni-pleti-s-akne  •  Vydáno: 8.5.2020 21:50  •  Autor: Petra Gelnarová

Čištění pleti s akné

Čištění pleti s akné

Akné není onemocnění plynoucí z nedostatečného čištění pokožky. Naopak – nadměrné čištění může vést k reaktivní zvýšené tvorbě mazu. Zcela se vyhýbáme kosmetice s vysokým obsahem – nad 7% - etanolu a mastným krémům. Důležité je, aby používaná kosmetika neobsahovala komeonní složky. I tak je ale součástí léčení akné samozřejmě i správné čištění mastné pleti.

.

Mastnou pokožku čistěte velmi jemně. Používejte například bavlněnými tampónky, které pleť nedřou. Při nanášení krémů si vždy nejprve umyjte ruce, abyste si do pórů nezanesli nečistoty.

.

Kvalitním čištěním můžeme odstranit bílé i černé komedony. Při vhodném způsobu provedení tak odstraněním rohovinového čepu i sýrovitého obsahu komedonu můžeme poněkud předejít i následné tvorbě zánětlivých lézí akné.  Důležité je vědět, že špatně prováděné čištění pleti může stav akné dokonce dlouhodobě zhoršovat, pak je jistější pouhá aplikace adstringentní pleťové vody určené pro pleť s akné. U mírných forem můžeme použít peeling(scrub).

.

 

U výraznějšího postižení s četnějšími uhry je mechanické čištění pleti vhodné. Alespoň v počátku je lépe čištění pleti absolvovat v odborných kosmetických salonech. Pokud provádíte doma, poradíme Vám, jak na to.

.

..

.